Noul regulament de organizare și funcționare al parcărilor din Drobeta Turnu Severin, adoptat în mare grabă la începutul acestui an, fără consultări reale cu populația și, din câte se pare, fără să aibă ca scop rezolvarea problemelor cu parcările ci mai degrabă să mărească veniturile la bugetul local, creează mari probleme și certuri între locatari.

Înainte de adoptarea prezentului regulament, USR Drobeta Turnu Severin a atras atenția și a transmis mai multe amendamente pentru regulamentul de organizare și funcționare al parcărilor. În urma propunerilor noastre, regulamentul a fost modificat dar nu au fost rezolvate toate problemele semnalate de noi.

Considerăm că este prioritar ca Primăria să organizeze dezbateri publice pentru a afla problemele cu care se confruntă locatarii în privința parcărilor de reședință și pentru a găsi soluții pentru ca acest regulament să îmbunătățească viața oamenilor și să nu fie doar o taxă în plus de plătit.

Deasemenea, este foarte important ca în parcările de reședință să existe informații cu privire la locurile de parcare ce sunt rezervate, și cele care nu au fost rezervate încă. Acest lucru ar fi benefic atât pentru cei care nu au participat la etapa de repartizare dar își doresc să parcitipe în viitor, dar și pentru a ști ce locuri sunt rezervate pentru a nu ocupa locul cuiva care plătește. Informațiile cu privire la locurile ce sunt rezervate sau nu se pot afișa pe panourile deja amplasate unde este semnalat faptul că este o parcare de reședință și numărul de locuri din acea parcare.

Pentru o și mai bună informare asupra toate etapelor pentru rezervarea locurilor de parcare, pe site-ul Primăriei ar trebui să existe o secțiune dedicată parcărilor de reședință din Drobeta Turnu Severin. Această secțiune ar trebui să permită locuitorilor să afle în orice moment ce locuri sunt rezervate într-o parcare, când se va desfășura următoare etapă de repartizare, cum pot solicita un loc de parcare dar și să cunoască care sunt sancțiunile pentru ocuparea unui loc de parcare rezervat de altcineva, precum și modalitatea prin care se pot rezolva aceste situații.

Chiar dacă aceste lucruri ar fi trebuit gândite dinainte, am aprecia dacă Primăria ar recunoaște că regulamentul are multe lacune și ar face demersurile necesare pentru corectarea și pentru îmbunătățirea acestuia.

USR Drobeta Turnu Severin a depus la Primăria Drobeta Turnu Severin o cerere pentru ca aceste cerințe să fie luate în calcul.

Propuneri pentru îmbunătățirea regulamentului de organizare și funcționare al parcărilor din Drobeta Turnu Severin
Etichetat pe:    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *