La începutul anului reabilitarea Piciorului Podului din Drobeta Turnu Severin a intrat în impas deoarece soluția propusă inițial nu mai putea fi aplicată, fiind „descoperite” aspecte ce nu au fost luate în calcul. De ce a fost nevoie de 8 ani pentru această „descoperire”, rămâne un mister.

Termenul în care trebuia să fie gata a trecut de mult, deși a fost deja prelungit de câteva ori. În urma unei interpelări făcute de deputatul USR Iulian Bulai în luna ianuarie în legătură cu stadiul reabilitării, ni s-a transmis că se va constitui o comisie tehnică formată din arheologi și arhitecți care vor analiza situația și vor propune o nouă soluție. În luna mai, senatorul Nicu Fălcoi a adresat o întrebare ministerului dezvoltării regionale legată de activitatea acestei comisii și de rezultatele la care a ajuns. Deși au trecut două luni, răspunsul nu a venit.

Tăcerea totală pe acest subiect ne face să credem că situația stă foarte prost, iar autoritățile doresc ca subiectul să treacă neobservat de către cetățeni pentru ca aceștia din urmă să uite de el cât mai repede.

Este trist că un obiectiv turistic atât de important să fie tratat cu asemenea neglijență de către autorități.

Reabilitarea Piciorului Podului în pericol de a nu se mai realiza
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *