Toate proiectele de pe ordinea de zi din ședința Consiliului Local Drobeta Turnu Severin au trecut cu unanimitate de voturi. Deși la nivel național, liderii PNL se laudă cu opoziția făcută la PSD, și fac apeluri la „Unitatea opoziției”, în consiliul local din Drobeta Turnu Severin nu există opoziție, chiar dacă PNL are cei mai mulți consilieri locali.

Cum putem colabora cu o „opoziție” care de fapt e la „putere” ? Nu e cumva o capcană în care încearcă să fim atrași și noi, pentru a discredita în ochii oamenilor ideea de opoziție politică în România ?

În aceste condiții Uniunea Salvați România este singura formațiune politică care face opoziție în Drobeta Turnu Severin, chiar dacă nu avem nici un consilier local. Toate punctele de pe ordinea de zi au trecut fără a fi prezentate și fără a exista vreo dezbatere, singurii care am luat cuvântul am fost noi, cei de la USR.

Am fost astăzi prezenți la ședința Consiliului Local Drobeta Turnu Severin, ținută în sala mare a prefecturii, dar prin care se ajunge pe la intrarea Consiliului Județean, în Primărie nefiind o sală atât de mare pentru a ține ședința.
 
Am fost revoltați de îndată cum am văzut anunțul ședinței de pe pagina de internet, apărut în această dimineață, doar cu câteva ore înainte de ora programată. Aseară pe site-ul primăriei nu era anunțul cu ședința, deși legea spune că acest anunț trebuie să fie făcut cu cel puțin 3 zile înainte de ședință.
 
Printre punctele de pe ordinea de zi, a fost votată creșterea impozitelor și taxelor locale, în special pentru persoanele juridice. Pe e o parte primăria spune că susține investițiile și afacerile locale, dar pe de altă parte mărește impozitele pe care firmele trebuie să le plătească pentru a-și desfășura activitatea.
 
Un punct important de pe ordinea de zi a fost darea în administrare a producerii de energie termică către Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică. Acest serviciu s-a ocupat cu distribuția și vânzarea energiei termice către populație începând cu anul 2015. În acest timp au fost numeroase probleme cauzate de proasta administrare a serviciului, nu s-au rezolvat problemele ce țin de contorizarea consumului pe scări de bloc și pe consumatori individuali, ducând la problemele de azi pe care le avem cu furnizarea agentului termic și cu plata facturilor.
 
Foarte mulți severineni se plâng că facturile pe luna Martie au fost mai mari decât cele de pe luna februarie, în condițiile în care în luna martie au fost multe zile în care nu s-a livrat agent termic, iar în celelalte a fost foarte slab și sub normele minime legale.
 
Am luat cuvântul ca invitați și am expus această problemă, rugând consilierii să se mai gândească la soluții privind rezolvarea acestor probleme de la Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică. Proiectul de hotărâre a trecut cu unanimitate.
 
Directorul serviciului a explicat că această diferență vine prin prisma faptului că pentru factura de pe luna Martie au fost luate în calcul mult mai multe zile decât în luna Februarie. Din cauza acestor nereguli și din cauza lipsei transparenței în calculul facturilor, oamenii, pe bună dreptate, nu doresc să mai plătească, mai ales că mulți din ei au dorit să se debranșeze de la acest sistem ineficient și nu au fost lăsați.
 
Tot legat de termoficare, s-a votat trecerea la facturare individuală de către SPAET a consumurilor de energie termică. Deși nu am studiat în detaliu această hotărâre, suntem de acord cu principiul de a se factura individual, pentru ca apoi consumatorii să poată fi trași la răspundere individual, să nu mai existe cazuri în care conturile asociației să fie blocate din cauza câtorva care au datorii, sau să sufere tot blocul pentru că au vecini cu datorii.
 
Uniunea Salvați România, singura opoziție în Drobeta Turnu Severin
Etichetat pe:    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *