Uniunea Salvați România, filiala județeană Mehedinți, a aprobat și organizat, duminică, 25.03.2018, constituirea primei filiale locale USR Mehedinți din mediul rural, în comuna Corcova.

Comuna Corcova este a 2-a comună ca mărime din județul Mehedinți și încă nu beneficiază de servicii de bază pentru cetățeni (cum ar fi apa potabilă și canalizarea).

O echipă locală din comună a decis să inițieze, din postura de membri ai USR, colaborarea cu administrația locală a comunei și presiunea asupra acesteia pentru a îmbunătăți condițiile în care trăiesc cetățeni localității.

Primul demers realizat odată cu înființarea filialei locale a fost acela de a solicita administrației locale Corcova respectarea legislației și publicarea salariilor pentru toate funcțiile din Primăria Corcova. Filiala județeană USR Mehedinți a adresat o solicitare în scris în acest sens către Comuna Corcova.

Problemele majore pe care echipa locală și-a propus să le abordeze sunt: Infrastructura locală, situația gunoaielor răspândite pe toate suprafața comunei precum și colectarea acestora și transparența deciziilor luate de Consiliul Local Corcova și implementate de Administrația locală Corcova.

O primă problemă pe care o cercetăm pentru a găsi soluții este reînființarea secției de votare din satul Gârbovățu de Jos-secție care a fost desființată, deși satul este al 3-lea din comună ca număr de locuitori.

Dacă doriți să vă implicați alături de noi, fie că sunteți din Corcova sau din alte localități din județul Mehedinți, vă rugăm să folosiți formularul de înscriere.

S-a înființat USR Corcova, prima filială la nivel rural a USR din județul Mehedinți
Etichetat pe:    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *