Având în vedere modul dezastruos prin care Primăria a gestionat situația termoficării orașului, este foarte clar că e nevoie de soluții pentru ca severinenii să nu mai fie victima incompetenței autorităților, și în special celor de la Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică.

Reamintim că agentul termic în Drobeta Turnu Severin a fost oprit pentru două nopți consecutive, deși temperatura a scăzut sub 0 grade celsius. Condițiile pentru oprirea agentului termic fiind ca pentru 3 nopți consecutive temperatura medie să fie mai mare de 10 grade.

O soluție pentru ca severinenii să nu mai stea în frig este extinderea rețelei de gaz în tot orașul, pentru a acoperi toate blocurile de locuințe și casele din oraș. Aceasta este o soluție atât pentru cei care locuiesc în apartamente, dar și pentru cei care locuiesc la case. Creșterea prețului la lemnul de foc în viitorul apropiat poate face ca asigurarea confortului termic și a celor ce locuiesc la case să fie în real pericol în perioada următoare, dacă municipalitatea nu face toate demersurile pentru extinderea rețelei de gaze naturale.

Termoficarea orașului, și înainte și după falimentul RAAN, a fost o vacă bună de muls pentru politicienii locali și pentru finanțatorii acestora. Având experiența a ceea ce au făcut până acum, avem dubii serioase să credem că, și prin construirea unei noi termocentrale, primăria, prin serviciul public de alimentare cu energie termică, va fi în stare să ofere un serviciu de calitate pentru locuitorii orașului.

Având în vedere toate aceste aspecte, cerem primăriei să pună deoparte interesele diverșilor băieți deștepți, care câștigă bine de pe urma acestei situații incerte, și să urgenteze extinderea rețelei de gaze naturale, aducând astfel și municipiul Drobeta Turnu Severin în rândul lumii civilizate, europene, și să uităm starea actuală care ne face orașul să arate mai degrabă ca unul din Rusia.

Am depus astăzi la primărie o cerere de informații privind starea actuală, dar și planurile de extindere a rețelei de gaze naturale.

 

USR Drobeta Turnu Severin solicită primăriei urgentarea extinderii rețelei de gaze naturale în municipiu
Etichetat pe:    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *