Proasta gestionare a situației termoficării în Drobeta Turnu Severin a făcut să ajungem în situația în care primăria e în incapacitate de a continua furnizarea agentului termic, deși temperatura noaptea va ajunge și la -4 grade. Județul Mehedinți se va afla sub cod portocaliu de frig și ninsori.

S-a ajuns aici pentru că nu au fost luate măsuri la timp. Chiar dacă primăria e condusă de un primar PSD, guvernul, condus tot de PSD, nu a alocat suma necesară pentru asigurarea agentului termic în Drobeta Turnu Severin. Nu s-a luat nici o măsură pentru a limita cheltuielile și pentru a reduce costurile cu încălzirea.

Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termica ( SPAET ), este condus de Constantin Săceanu, de la PNL, cel care a fost pe locul 2 pe lista de deputați la alegerile parlamentare din 2016.

Chiar dacă aleșii locali se cred stăpâni pe plantație, în România există legi care trebuie respectate. chiar și de autoritățile și serviciile publice. Aici amintim:

Art. 8, alineatul 2, litera a) din legea nr. 325/2006: „În asigurarea serviciului public de alimentare cu energie termică autorităţile administraţiei publice locale au, în principal, următoarele atribuţii: a) asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică la nivelul unităţilor administrativ teritoriale;”

Art. 36 din aceeași lege, operatorul serviciului ( SPAET ), are obligația să asigure continuitatea serviciului, să asigure stocurile de combustibil, să notifice din timp utilizatorii de energie atunci când se întrerupe livrarea agentului termic.

Primăria Drobeta Turnu Severin încalcă legea oprind căldura în timp ce noaptea temperatura va ajunge la -4 grade celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *