Iarna a luat încă o dată prin surprindere autoritățile locale, care nu au fost pregătite să facă față și să ofere cetățenilor orașului, plătitori de taxe și impozite, condițiile pentru a se deplaseze în siguranță.

Străzile au fost deszăpezite cu întârziere, iar trotuarele deloc, lăsând asta în sarcina proprietarilor și agenților economici. Utilajele de deszăpezire au acționat doar pe timpul zilei, lăsând șoferii să se descurce seara și dimineața așa cum pot, prin nămeții așternuți pe străzi. În ziua de 2 martie, după ce pe timpul nopții a nins serios, utilajele nici nu au mai intrat pe străzile secundare,  și nici măcar pe străzile principale nu au curățat toate benzile de circulație.

Cel mai rău a fost însă pentru pietonii care s-a chinuit să meargă pe trotuarele pline de zăpadă, de multe ori fiind nevoiți să își riște viața și să meargă pe carosabil. Primăria a lăsat deszăpezirea trotuarelor exclusiv în sarcina proprietarilor. Deși cei mai mulți au dat dovadă de spirit civic și au deszăpezit în fața proprietăților, sunt cazuri unde la acele proprietăți nu locuiește nimeni sau cei care locuiesc nu sunt în starea fizică să deszăpezească. În plus de asta sunt multe trotuare care trec prin față unor terenuri goale, spații comerciale abandonate, sau proprietăți ale statului prin fața cărora trecerea a fost un coșmar în aceste zile.

Toate acestea sunt cu atât mai revoltătoare cu cât din cei 406 angajați ai aparatului de specialitate al primarului, din cei 406 angajați, 50 sunt la serviciul de gospodărire, conform organigramei publicate pe site-ul primăriei. În plus, primăria plătește firme pentru deszăpezire și pentru curățenie ( care atunci când e zăpadă ar trebui să se ocupe și de deszăpezire ).

Cerem primăriei mai multă responsabilitate în executarea atribuțiilor, și mai mult respect pentru plătitorii de taxe și impozite, din banii cărora se plătește deszăpezirea care nu se mai realizează.

Solicităm primăriei să își asume acest eșec și să găsească soluții pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple și în anii următori.

Deszăpezirea în Drobeta Turnu Severin, un dezastru și încă o dovadă a incompetenței administrației locale
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *