USR Drobeta Turnu Severin a depus azi la registratura Primăriei Drobeta Turnu Severin propuneri de modificare a regulamentului parcărilor de pe domeniul public al municipiului, aflat în dezbatere publică.

Pe 8 februarie, Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin a pus în dezbatere publică regulamentul pentru taxarea parcărilor din Drobeta Turnu Severin, disponibil pe site-ul primăriei. Acest regulament prevede pe de o parte introducerea unei noi taxe, sub forma unei „viniete” plătibile prin SMS, de către toți posesorii de mașini care staționează pe domeniul public al municipiului ( străzi, parcări, etc ), fără să prevadă nici un serviciu aferent acestei taxe. Pe de altă parte regulamentul prevede taxarea pe oră pentru parcările publice.

Un regulament pentru parcarea autovehiculelor pe domeniul public este necesar pentru a oferi o prioritate în parcările de reședință a celor care au domiciliul în proximitatea acestora, pentru a stabili un cadru al serviciilor oferite de primărie pentru întreținerea parcărilor: marcat, iluminat și chiar instalarea de camere de luat vederi. În forma actuală, regulamentul prevede doar introducerea unei taxe care va fi plătită de toți posesorii de autoturisme și care doresc să staționeze pe domeniul public.

USR Drobeta Turnu Severin a analizat acest regulament și a constatat vicii de formă, de fond, și a făcut câteva propuneri pentur îmbunătățirea regulamentului.


 

USR se opune inventării unei taxe de parcare fără a oferi nici un serviciu în plus cetățenilor
Etichetat pe:    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *