Luna trecută, Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți a decis desființarea clasei de matematică-informatică din cadrul Liceului Victor Gomoiu din Vânju Mare. Acesta este efectul „revoluției fiscale” a PSD-ului, care a mutat finanțarea salariilor cadrelor didactice de la primării la Inspectoratele Școlare Județene.

În urma deciziei inspectoratului, elevii din Vânju Mare și din satele din apropiere nu vor mai putea studia matematică-informatică, domeniu care le deschide calea către o facultate și apoi o carieră în domeniul IT. Conform datelor publicate de Institutul Național de statistică, domeniul IT conduce detașat la capitolul salarii în România.

Singura alternativă pentru elevii din Vânju Mare care vor să urmeze matematică-informatică este să meargă în alt oraș, ceea ce presupune costuri mult mai mari pentru familiile acestora, și probabil în cazul multora va însemna renunțarea la acest vis.

Considerăm greșită decizia Inspectoratului Județean și ne rezervăm dreptul de a suspecta ipoteza unor interese politice în luarea acestei decizii. Vă cerem să nu sacrificați viitorul elevilor din Mehedinți pentru interese politice.

Cadrele didactice din Liceul Victor Gomoiu au inițiat o petiție în speranța că această decizie va fi îndreptată.

Sursă foto: admitereliceu.ro

USR Mehedinți se opune desființării clasei de matematică-informatică de la Liceul Victor Gomoiu din Vânju Mare
Etichetat pe:                    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *