Uniunea Salvați România, filiala Mehedinți a fost prezentă, prin colegul nostru Marcel Tarăbuță, la ședința de consiliu local din data de 31.01.2018, unde s-au votat bugetele consiliului local și ale instituțiilor din subordine.

Pe lângă bugete, s-au aprobat și planurile de ocupare a funcțiilor publice din cadrul primăriei și ale instituțiilor subordonate, s-au votat câteva concesiuni și vânzarea unui apartament deținut de consiliul local, evaluat la 17.000 euro.

USR Mehedinți a atras deja atenția că în noul buget este prevăzută o sumă cu 65% mai mare pentru cheltuielile cu personalul față de anul 2017,  și asupra faptului că în bugetul votat, sunt prevăzuți foarte putini bani pentru subvenția generalizată la energia termică, iar în estimările pe anii următori acestea au dispărut, semn că primăria nu va mai acorda subvenții generalizate la agentul termic.

Punctele de pe ordinea de zi s-au votat pe bandă rulantă, lăsând impresia că există o alianță formată din toate partidele reprezentate în consiliul local. PSD, PNL și PMP  se înțeleg de minune când vine vorba de împărțirea banului public.

Singurele probleme ridicate au fost legate de împrejmuirea cu gard a unui teren înainte ca acesta să fie concesionat, și de bordurile care se ridică de pe bulevardele orașului ce urmează a fi reabilitate. Unul dintre consilieri a spus că aceste borduri au fost puse acum 2 ani, iar acum sunt scoase și aruncate. A fost contrazis legat de vechimea bordurilor de alt consilier. După cum se știe din trecut, bordurile sunt folosite pentru a umfla costurile cu reabilitarea drumurilor.

USR Mehedinți a participat la ședința consiliului local Drobeta Turnu Severin unde s-au votat bugetele instituțiilor din subordine
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *