Conform informațiilor publicate pe site-ul Asociației Nationale pentru Protecția Pacienților, doar 1% din români donează voluntar sânge. În același timp, procentul în Danemarca este de 10%, Anglia 9%, Olanda 8%. Este nevoie de sânge în spitale pentru realizarea operațiilor, pentru întărirea sistemului imunitar al persoanelor care urmează tratament pentru cancer, pentru ținerea în viață a celor care au suferit accidente sau care au pierdut mult sânge, etc. Lipsa sângelui duce la amânarea operațiilor și eventual se pot pierde vieți omenești.

Constatăm lipsa de interes a autorităților în ceea ce privește promovarea donării de sânge și lipsa unei informări riguroase asupra locațiilor centrelor de transfuzie sanguină, cerințele pentru donatori, procedurile realizate și beneficiile obținute.

În județul Mehedinți, Centrul de Transfuzie Sanguină s-a mutat recent din clădirea din Str, Carol ( lângă tribunal ), în clădirea Spitalului Județean de Urgență ( Bld. Mihai Viteazu ). Deși s-a dorit ca noua locație să aducă un număr mai mare de donatori, fiind amplasat mai aproape de cei care au nevoie și într-o zonă cu o densitate mai mare a populației, pe termen scurt numărul donatorilor a scăzut deoarece o bună parte din donatorii frecvenți nu au mai venit în noua locație.

Programul centrului de transfuzie este Luni-Vineri orele 08:00 – 11:00.

Pe această cale dorim să facem un apel la locuitorii județului Mehedinți pentru a merge să doneze sânge, si să vă anunțăm că echipa USR Mehedinți va merge Joi, 23 Noiembrie la ora 9:00, în efectiv cât mai mare să doneze sânge în noua locație a Centrului de Transfuzie Sanguină din incinta Spitalului Județean de Urgență. Vă așteptăm și pe voi în număr cât mai mare.

Donezi sânge, salvezi o viață. USR Mehedinți face apel la locuitorii județului să meargă să doneze sânge
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *