Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică pe anul 2015, județul Mehedinti se află pe ultimul loc la numărul de firme active. Această statistică reflectă foarte bine situația economică dramatică în care se află județul nostru.

În județul Mehedinți în anul 2015 existau decât 4179 firme active, cele mai puține din toată țara. Ne depășesc și județe cu populație mai mică precum Sălaj, Tulcea sau Covasna.

La nivelul întregii țări, în anul 2015 erau 554967 de firme active. Asta înseamnă că în județul Mehedinți nu sunt deschise nici măcar 1% din totalul firmelor active la nivel național. Mai exact, procentul este de doar 0.7%.

Acesta este un efect al faptului că inițiativa privată nu este susținută în județ, iar antreprenorii sunt demotivați de birocrație, nivelul de taxe și impozite, și influența politicului asupra mediului de afaceri.

Deasemenea, la acest rezultat contribuie și o proastă ofertă educațională în învățământul superior, județul nereușind să păstreze absolvenții de liceu care sunt dispuși să își deschidă mici afaceri.

 

Mehedinți, județul cu cele mai puține firme active din România
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *