Uniunea Salvați România, prin senatoarea Silvia Dinică, a transmis o întrebare Ministerului Energiei condus de Toma Florin Petcu, pentru a urmări stadiul de elaborare al proiectului: „Planul Național de Acțiune în Cazuri de Sărăcie Energetică”.

Conform Legii nr. 123/2012, Ministerul Energiei are responsabilitatea de a elabora Planul Național de Acțiune în Cazuri de Sărăcie Energetică. Un asemenea plan ar trebui să prezinte o analiză completă a vulnerabilității și sărăciei energetice în România, să propună soluții de politici publice, instrumente, mecanisme, identificarea actorilor implicati și a responsabilităților lor, etc. Deși această lege datează din 2012, nici până azi acest plan nu este elaborat și publicat.

Județul Mehedinți, prin situația sa particulară, ar trebui să fie vizat de acest plan, deoarece rețeaua de gaz este aproape inexistentă, iar sistemul centralizat ori nu există ori e în colaps.

În municipiul Drobeta Turnu Severin a fost găsită doar o soluție temporară pentru furnizarea agentului termic – închirierea unor cazane vechi de la RAAN, societate aflată în faliment – iar extinderea rețelei de gaz a fost blocată de interese politice, sau de interese financiare ale politicienilor.

În municipiul Orșova nu există nici gaz și nu a existat vreodată un sistem centralizat de energie termică. În celelalte orașe din județ nici nu se poate vorbi despre așa ceva.

Așteptăm cu interes răspunsul Ministerului Energiei.

Uniunea Salvați România cere informații despre stadiul de elaborare al Planului Național de Acțiune în cazuri de Sărăcie Energetică
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *