Nu, aceasta nu e o știre pozitivă și nu este nimic de lăudat. Din contră, înseamnă că în Drobeta Turnu Severin au dispărut locuri de muncă bine și foarte bine plătite, ceea ce a dus la indemnizații de șomaj mari.

Indemnizația de șomaj se calculează în funcție de salariul brut din ultimele 12 luni înainte de intrarea în șomaj. Pentru cineva care are o vechime în muncă mai mare de 20 de ani, va primi o indemnizație de 550 ron dacă a avut în ultimele 12 luni un salariu brut de 1800 ron. Dacă are sub 10 ani de muncă e nevoie de un salariu brut în ultimele 12 luni de peste 3000 de lei.

Asta înseamnă că media salariilor ale locurilor de muncă desființate în ultimii ani în Drobeta Turnu Severin este de peste 1800 ron, desfințându-se mult mai multe locuri cu salarii mari decât locuri cu salarii mici sau cu salariu minim. Acesta este un lucru îngrijorător pentru viitorul orașului.

Pe primul loc se află județul Galați. Această analiză a fost făcută de USR Galați și poate fi vizualizată statistica pentru toată țara pe site-ul filialei Galați.

Drobeta Turnu Severin, pe locul 2 pe țară la valoarea medie a indemnizației de șomaj
Etichetat pe:    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *