Senatorul USR Nicu Fălcoi a depus la biroul permanent al senatului o cerere pentru deschiderea unui cabinet parlamentar în Drobeta Turnu Severin. Deși era doar o formalitate, senatorii având libertatea să își deschidă cabinet parlamentar oriunde doresc aceștia să reprezinte cetățenii, iar acest cabinet nu aducea nici  o cheltuială în plus deoarece toate cheltuielile ar fi fost suportate din aceeași sumă pe care o avea la dispoziție și până acum, cererea a fost respinsă.

Uniunea Salvați România își dorește să vină și în sprijinul Mehedințenilor, chiar dacă nu a fost obținut nici un mandat de parlamentar in județ.

Se pare că interesele locale ale unora sunt mai presus decât nevoile cetățenilor, și s-au opus acestui demers.

Redăm mai jos declarația lui Nicu Fălcoi:

„Biroul Permanent al Senatului obstrucționează politic solicitările venite din partea USR

Biroul Permanent al Senatului mi-a respins astăzi solicitarea de a deschide un cabinet parlamentar în Drobeta Turnu Severin (jud. Mehedinți).

Decizia de respingere adoptată astăzi este ilustrarea perfectă a modului în care parlamentarii actualei majorități și aliații lor de conjunctură înțeleg să exercite un blocaj politic asupra reprezentanților USR, obstrucționând un demers perfect legal, prevăzut ca atare în regulamentul celor două Camere ale Parlamentului.

Încă și mai revoltătoare decât acest refuz motivat politic și complet lipsit de fair play este sfidarea regulamentului care prevede că, la solicitarea reprezentanților unei formațiuni politice, orice parlamentar are dreptul să își deschidă un birou parlamentar într-un județ în care formațiunea respectivă nu are reprezentare în Parlament, tocmai pentru a le oferi cetățenilor din acel județ posibilitatea de a relaționa nemijlocit cu parlamentarii și de a le comunica problemele cu care se confruntă.

Întrucât costurile de funcționare sunt acoperite din bugetul lunar alocat fiecărui parlamentar, o astfel de solicitare nu generează cheltuieli suplimentare. Acesta este un motiv în plus pentru care Biroul Permanent al Senatului ar fi trebuit să soluționeze pozitiv solicitarea depusă de mine și susținută de reprezentanții USR în Biroul Permanent al Senatului.

Respingerea solicitării mele este cu atât mai gravă cu cât nesocotește dreptul legitim al unor cetățeni de a avea reprezentare parlamentară.

Faptul că un lucru posibil în Camera Deputaților (unde Biroul Permanent a aprobat deja astfel de solicitări venite din partea unor parlamentari), este blocat în Senat, fiind invocate motivații care nu stau în picioare, este o pată rușinoasă pe obrazul Camerei superioare a Parlamentului.

În aceste condiții, îmi exprim profunda indignare față de decizia de respingere adoptată astăzi de Biroul Permanent al Senatului.

Apreciez că aceste practici, care denotă lipsă de respect față de cetățeni și față de oponenții politici, sunt expresia modului complet viciat și discreționar în care reprezentanții actualei majorități politice înțeleg să acționeze, prin respingerea fără niciun temei a oricăror solicitări venite din partea Opoziției. „

Biroul permanent al senatului blochează deschiderea unui cabinet parlamentar în Drobeta Turnu Severin
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *