La începutul anului, guvernul PSD-ALDE anunța cu surle și trâmbițe eliminarea taxei auto. În urma acestei modificări numărul mașinilor second-hand a explodat. Ce e mai grav este că oamenii nu au mai ținut cont de norma de poluare atunci când au achiziționat autovehicului, și asta o să îi coste pentru că scoaterea taxei a fost doar o păcăleală, iar introducerea uneia noi e doar o chestiune de timp. Coaliția PSD-ALDE lucrează deja la o taxă care se va plăti anual, în funcție de norma de poluare. Asta înseamnă că și cei care și-au achiziționat mașini cât timp taxa auto nu s-a plătit vor începe să plăteasca.

Deși susținem libertatea indidivuală a unei persoane de a-și achizitiona o mașină chiar dacă nu există bugetul pentru una nouă, considerăm că e foarte important pentru mediu ca să fie încurajate mașinile care poluează mai puțin. Taxa auto precedentă era foarte nedreaptă, cum probabil va fi și cea care urmează. Trebuie găsit un mod de taxare care chiar să încurajeze achiziționarea de mașini mai puțin poluante dar fără sa fie o povară imensă pe umerii oamenilor.

Problema cea mai mare în modul de operare a coaliției PSD-ALDE e că au lăsat oamenii să creadă că se renunță la taxă, deși se știa de la început că va veni o taxă nouă, care va fi aplicată și celor care și-au achiziționat mașini cât timp nu a fost nici o taxă în vigoare.

Astfel, cei care și-au cumpărat masini second hand anul acesta fără să țină cont de norma de poluare vor avea de plătit foarte mult când noua taxă va fi introdusă, punândui pe aceștia în dificultatea de a nu își mai permite mașinile pe care le-au achziționat și să fie nevoiți să cumpere altă mașină mai puțin poluantă pentru a scăpa de taxa uriașă, generându-le astfel o pierdere financiara considerabilă.

Păcăleala guvernului cu eliminarea taxei auto
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *