Conform site-ului de transparență bugetară unde ministerul de finante publică execuțiile bugetare ale tuturor instituțiilor publice și ale serviciilor acestora, Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică din cadrul primăriei Drobeta Turnu Severin a cheltuit din iunie 2016 până în august 2017, aproape 100 de milioane de lei.

Deși nu furnizează apă caldă vara ci doar energie termică pe timpul iernii, și a funcționat doar din 17 noiembrie până în 24 martie, adică doar 4 luni și o săptămâna, serviciul din cadrul primăriei are cheltuieli tot anul. Din acești bani, doar jumătate au fost cheltuiți pentru achiziționarea combustibilului pentru producerea agentului termic. Ni s-a spus că plătim foarte scump giga-caloria din cauza costurilor mari ale combustibilului, dar de fapt prețul este dublat de ineficiența administrației locale.

Cu acești aproape 100 de milioane de lei, s-ar putea oferi subvenții celor 20,000 de apartamente din Drobeta Turnu Severin în valoare de 5000 lei fiecărui proprietar pentru a își instala un sistem de încălzire eficient: centrală pe gaz, centrală pe curent, panouri cu infraroșu, incălzire electrică prin pardoseală, pompe de căldură.

Devine din ce în ce mai clar de ce extinderea rețelei de gaz a fost blocată și de ce Severinenii sunt ținuți captivi unui sistem de încălzire ineficient.

Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică, gaură neagră în bugetul Municipiului Drobeta Turnu Severin

Un comentariu la „Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică, gaură neagră în bugetul Municipiului Drobeta Turnu Severin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *