Costurile ridicate cu încălzirea centralizată din Drobeta Turnu Severin au făcut ca foarte mulți locuitori să nu mai aibă bani să își plăteasca întreținerea. Conform portalului instanțelor de judecată, Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică, a deschis în instanță proceduri de executare silită împotriva debitorilor, pentru o sumă totală de jumătate de milion de lei pe care îi are de recuperat de la asociații de proprietari, persoane fizice sau societăți comerciale.

Trebuie menționat că Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin a fost furnizorul de căldură doar în ultimii 2 ani. Anterior, furnizorul a fost Regia Autonomă pentru Activități Nucleare, care are deasemenea multe procese pornite în instanță pentru executare silită. Această jumătate de milion de lei reprezintă doar datoriile acumulate în ultimii 2 ani care au ajuns la faza de executare silită. Există mulți alți locuitori care au datorii la întreținere, dar asociațiile de proprietari nu au fost executate silit deoarece au reușit să acopere aceste sume din alte surse, urmând să își recupereze banii de la datornici. Estimăm că datoriile acumulate de Severnineni sunt de ordinul zecilor de milioane de lei.

Serviciul public de alimentare cu energie termică a pornit executarea silită impotriva a 35 de asociații de proprietari, 17 persoane fizice și 8 societăți comerciale.

Dacă această situație nu este rezolvată eficient, riscă să devină o bombă sociala pentru orașul Drobeta Turnu Severin.

Costurile ridicate cu încălzirea bagă Severinenii în faliment
Etichetat pe:        

Un comentariu la „Costurile ridicate cu încălzirea bagă Severinenii în faliment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *