Senatoarea USR Silvia Dinică a transmis luni o interpelare ministrului energiei Toma Petcu, pentru a semnala problema termoficării din Drobeta Turnu Severin și pentru a întreba dacă la nivelul ministerului este în lucru vreo soluție pentru rezolvarea problemei.

Amintim că în iarna 2016-2017, furnizarea energiei termice a început în jurul datei de 17 noiembrie, când frigul deja se instalase în casele oamenilor iar unitățile de învățământ au fost la un pas de a suspenda orele. Cu tot cu subvenții, prețul energiei termice pentru locuințe a fost de 250 ron, probabil cel mai mare din întreaga țară, iar pentru ageții economici, care și asa se chinuie să reziste de pe o zi pe alta, a fost de 465 ron.

Pentru a putea fi acordată această subvenție, au fost alocate aproximativ 20 de milioane de lei din fondurile de rezerva ale prim-ministrului Dacian Ciolos. Dacă și anul acesta se va alege aceeași soluție foarte costisitoare, va fi nevoie de o sumă similară venită din partea guvernului. Având în vedere situația proastă în care se află bugetul țării, afectat de pomenile electorale, este foarte important de urmărit dacă guvernul va mai avea bani să suporte aceste cheltuieli.

Interpelarea poate fi consultată pe site-ul senatului.

USR se implică în rezolvarea problemei cu termoficarea în Municipiul Drobeta Turnu Severin
Etichetat pe:                    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *