Abandonul școlar este o problemă serioasă in România. Problema poate sta in slaba motivare a elevilor din familii vulnerabile pentru a continua școala datorită dificultăților de zi cu zi. Proiectul nostru doreşte să vină in sprijinul a 20 de elevi cu situație școlară bună dar care au dificultăți financiare majore. Aceste dificultăți fiannciare sunt des asociate cu riscul de abandon școlar.

USR Diaspora împreună cu USR Mehedinți implementează proiectul „Prima zi de școală” ce are ca scop acordarea de ajutoare constând în ghozdane, rechizite, haine și alte consumabile necesare copiilor din familiile cu posibilități reduse, pentru a preveni abandonul școlar.

Proiectul va fi implementat in peridoada iulie – septembrie 2017 şi vom incerca sa fim prezenţi pe intreaga perioada a anului scolar 2017 – 2018. Dacă cunoașteți copii care vor să meargă la școală dar nu au cu ce sau care sunt în pericol de abandon școlar din cauza situației materiale vă rugăm să ne contactați folosind formularul de contact.

Prima zi de școală. Proiect susținut de USR Diaspora.
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *