pierderi termoficare Drobeta Turnu Severin

Pierderile din sistemul de termoficare al municipiului Drobeta Turnu Severin depășesc 35%.


În urma unei adrese transmise de USR, Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică a comunicat pierderile din rețeaua de agent termic, rezultate prin scăderea energiei termice facturate din totalul energiei termice produse.


Autoritățile dau vina pe falimentul RAAN pentru situația în care se află termoficarea, dar dacă Primăria ar fi întreținut rețeaua de agent termic ca un bun gospodar nu se ajungea la astfel de pierderi si probabil nu ar mai fi trebuit să stea în fiecare an cu mâna întinsă la guvern.


Dacă pe rețeaua de agent primar putem accepta că pierderile sunt cauzate de distanța mare de la centrală la oraș, pierderile de pe rețeaua de agent secundar sunt revoltătoare, deoarece în urmă doar cu câțiva ani aceasta a fost reabilitată împreună cu toate punctele termice, astfel că pierderile ar fi trebuit să fie minime.


Tocmai pentru reabilitarea acestei rețele de agent secundar, care generează pierderi de 18%, Primăria este în proces cu RAAN-ul, cel care a realizat investiția, unde în prima instanță a fost pusă să plătească suma de 80 de milioane de euro, reprezentând investitiile în rețeaua de agent secundar și în punctele termice.


Chiar și în perspectiva construirii unei noi termocentrale, prezentată cu iz electoral, viitorul nu sună bine deoarece la acest nivel al pierderilor Primăria va trebui să stea tot cu mâna întinsă la guvern sau să ne îndatoreze pe zeci de ani.


Poate că pentru unii e important doar ce se întâmplă până la următoarele alegeri, dar pentru noi cei care ne dorim să locuim în Drobeta Turnu Severin în continuare aceste împrumuturi pe zeci de ani nu sună bine.

raspuns spaet adresă USR
Pierderile din rețeaua de agent termic din Drobeta Turnu Severin depășesc 35%
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *