Uniunea Salvați România filiala Mehedinți solicită lămuriri autorităților privind taxa pe apa de ploaie. Deși în lunile August și Septembrie a plouat foarte puțin în Drobeta Turnu Severin, facturile severinenilor au fost încărcate cu taxa pe apa de ploaie. În consecință, am solicitat de la SECOM S.A, următoarele clarificări:

  1. Care a fost cantitatea de precipitații în Municipiul Drobeta Turnu Severin pe lunile august, septembrie și octombrie, și cum sunt obținute aceste cantități.
  2. Care este modul de calcul al prețului plătit de locuitori pentru apa pluvială.
  3. Dacă cantitatea de precipitații din lunile august, septembrie și octombrie folosită la calculul prețului pentru apa pluvială a fost cea reală.
  4. Care sunt costurile totale pe întreg Municipiul Drobeta Turnu Severin pentru colectarea, transportul, epurarea și evacuarea apelor pluviale.
  5. Dacă au existat erori de calcul al volumului sau erori de raportare a precipitațiilor, cum vor fi locuitorii compensați pentru banii plătiți în plus pentru apa pluvială care nu a existat.

 

De asemenea, am solicitat consiliului local Drobeta Turnu Severin un punct de vedere cu privire la această situație dar și ce soluții se vor găsi pentru locuitorii din Drobeta Turnu Severin, având în vedere că prețul la majoritatea utilităților a crescut considerabil în ultimul an.

  1. Dacă modul de calcul al facturilor pentru apa pluvială este corect și dacă coeficienții și cantitatea de precipitații pe lunile august, septembrie și octombrie sunt cele reale.
  2. Care sunt costurile totale pe întreg Municipiul Drobeta Turnu Severin pentru colectarea, transportul, epurarea și evacuarea apelor pluviale.
  3. Ce măsuri au în vedere Primăria si Consiliul local pentru ca prețul plătit pentru apa pluvială să fie corect și suportabil de către populație, având în vedere că în ultimul an au fost creșteri foarte mari la toate utilitățile: încălzire, apă, canalizare, gaz, etc.

 

USR solicită lămuriri privind taxa pe apa de ploaie
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *