Deși trebuia să fie finalizată anul acesta, reabilitarea bazinului de înot, lăsată în sarcina Companiei Naționale de Investiții, este blocată din cauza unor neînțelegeri cu firma ce trebuia să facă documentația de avizare a lucrărilor de intervenții, etapă premergătoare proiectului tehnic.

În urmă cu două săptămâni, Uniunea Salvați România a cerut Consiliului Județean și Companiei Naționale de Investiții, informații legate de stadiul reabilitării bazinului de înot din Drobeta Turnu Severin.

Consiliul Județean ne-a răspuns că nu ne poate da informații despre acest proiect deoarece investiția a fost predată Companiei Naționale de Investiții, iar în lipsa unui Proiect Tehnic care să cuprindă un grafic de execuție propus, nu se poate înainta un termen estimat de finalizare.

Compania Națională de Investiții ne-a răspuns că firma desemnată să realizeze documentația de avizare, expertiza tehnică și studiul geotehnic, Micosty Proiect SRL, a refuzat să facă completările și clarificările cerute de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, fapt ce a dus pe de o parte la rezilierea contractului dar și la acționarea în instanță de către firma câștigătoare pentru plata serviciilor efectuate.

Aceste lucruri s-au întâmplat probabil din cauza unei licitații organizate necorespunzător sau a unui caiet de sarcini întocmit greșit. Deși au spus că firmă câștigătoare a realizat o documentație incompletă și fără respectarea prevederilor legale, aceasta a fost avizată în consiliul tehnico-economic al Companiei Naționale de Investiții. Acest lucru ne face să credem că organizatorii licitației nu au știut ce să ceară firmei căreia i-au atribuit contractul.

În acest moment licitația pentru realizarea documentației de avizare, faza inițială a oricărei investiții, trebuie reluată de la zero, iar un termen de finalizare nu poate fi oferit.

Reabilitarea bazinului de înot din Drobeta Turnu Severin, blocată înainte de a începe