Conform tarifelor publicate pe site-ul Radet, regia respinsabilă cu distribuția agentului termic, în Municipiul București locuitorii plătesc 163 RON pentru o gigacalorie. În Drobeta Turnu Severin, prețul gigacaloriei pentru populație este 250 RON, și cu toate astea, autoritățile au găsit motiv să se laude că au ținut pretul la același nivel cu cel de anul trecut.

Această situație este revoltătoare, având în vedere că în București salariile sunt mult mai mari, iar primăriile ce sector au investit foarte mulți bani pentru a termoizola blocurile de locuințe.

La prima vedere, am putea spune că prețul mare din Drobeta Turnu Severin se datorează costului mare de producție de aici. Și în București sunt mari probleme cu furnizarea și distribuția agentului termic, Radet – distribuitorul, și Elcen – furnizorul sunt ambele în insolvența. Acest fapt a dus ca și în București pretul întreg ( nesubvenționat ), să fie 443 ron, foarte aproape de nivelul din Dr. Tr. Severin ded 465 ron.

Diferența de pret este dată de subvenția pe care o acordă primăria, care în Drobeta Turnu Severin este de 215 ron iar în București de 280 ron. Este condamnabil ca într-un oraș cu salarii foarte mici și locuri de muncă foarte puține să fie acordate subvenții mai mici decât în București unde salariile sunt mult mai mari. Este responsabilitatea primăriei să se asigure că agentul termic vine la un preț decent, mai ales că este principalul vinovat pentru situația în care se află orașul.

 

Energia termică, mult mai scumpă în Drobeta Turnu Severin decât în București
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *